Ibland kan det kännas tungt att sätta på sig löparskorna, träningsskorna eller baddräkten och då är det bra att ha sin träningskompis eller sin PT. Chansen att träningen blir av är betydligt större och du kommer garanterat att få ut mer av träningen, så länge ni inte står och pratar bort tiden. I fitness magazine´s februarinummer så har jag skrivit ihop ett träningsprogram som du med enkla redskap ska kunna köra med din kompis. Ni kommer att få puscha på varandra och jävlas med varandra vilket gör det hela roligare och tuffare.

Är de så att du står i startgroparna, du vill komma igång med någon form av aktivitet men att ta steget dit är för tungt, försök då att hitta din motivationskälla. Varför ska du ta det där steget? Kan du svara på det så har du kommit en bra bit på vägen, sen ska du hitta hur du ska göra det. Är det genom att anlita en tränare, eller kanske att hitta en träningskompis, kanske bara hitta en coach. En coach som kanske stöttar dig via telefon eller via webben, då är du aldrig beroende av någon annans tider och schema utan då kan du lägga upp planeringen efter dina tider och samtidigt ha någon som stöttar dig och som du kan bolla tankar, idéer och framsteg med.

Jag kan referera till mina egna erfarenheter, jag vet hur man sk aträna, jag vet hur jag ska äta och jag vet även hur min kropp fungerar men ändå så gör man inte alltid det man ska eller har planerat. Dem där sista 3 armhävningarna, eller de där sista sekundrarna i intervallen, är väldigt lätta att hoppa över när man tränar själv. Men står det någon bredvid då biter man fasen ihop och gör dem, så fungerar iallafall jag. Att ha någon som checkar av ens matdagbok gör definitivt att man sköter kosten på ett bättre sätt, oavsett om det gäller att äta mer/mindre, nyttigare eller annorlunda. Jag har själv tagit hjälp av en PT nu och har fått en nytändning i min träning, nu är det riktigt roligt att styrketräna igen =)