Dansa bugg, afro och leka capoeira, springa snabbt, springa långt, klättra, vara stark och explossiv, instruera bäst i BodyCombat, japp min lista är låååång!

Mina krav på mig själv har alltid varit höga och det har både fungerat som morot för att prestera men också som bromskloss. Bromskloss varför jag får prestationsångest och spärrar mig eller lägger ner allt, ”jävla skit, varför ska man kunna det här det är aslöjligt” och så slutar jag försöka. Tänk vad mycket roligt du kan gå miste om ifall du tänker så här som jag gör. Jag har blivit bättre, vet inte om det kallas att mogna och inse vad som är viktigt i livet. Idag vet jag att jag inte kan vara bäst på allt, jag vet också att jag inte kan kunna allt första gången jag försöker utföra något, men jag vill fortfarande vara och göra det.

Prestationsångest är fruktansvärt jobbigt att handskas med och det krävs mycket stöd från folk omkring dig, samt att du är mottaglig för att jobba med mentalträning. Du behöver jobba med ditt huvud och dina tankar, umgås med folk som inte sätter press på dig utan bara bekräftar dig. Om du kan svara på världens bästa fråga, ”Varför gör jag det här, vad är syftet med det jag ska göra?” När du har svaret så måste du bestämma dig för hur viktigt det är för dig, måste du verkligen vara den som springer snabbast i löpargruppen, den som har flest träningstimmar i veckan eller den som alltid säger ja, oavsett om du har tid eller inte?

Se dina egna mål, sätt upp ditt mål och lägg mindre energi på att jämföra dig med andra. Vi har alla olika erfarenheter, olika kroppar och förutsättningar samt olika mål, vi ska och kan inte jämföra oss med andra hela tiden.

Det här är något som jag jobbar väldigt mycket med, med mig själv och med mina kunder. Varje dag får jag frågan ”Är det här bra?” Ska man kunna göra flera?” m.m. Det finns inget som säger så här många t.ex. armhävningar ska du göra för att vara godkänd, enligt mig. Sätt istället ett mål till hur du vill att de ska se ut och hur många du vill klara av, det gäller i allt om du frågar mig.

Jag fortsätter att jobba med mina tankar för jag vill träna, må bra och prestera. Prestera på min nivå, inte på alla andras nivåer. Jag vill självklart hela tiden bli bättre men bäst, nej det behöver jag inte vara (åtminstone inte i allt). Känner du att du har tankar som du vill bolla, så skriv till mig. Då kan vi bolla med varandra! =)

Comments are closed.