a href=”https://isabellefranzen.com/wp-content/uploads/2011/07/frukost.jpg”>
Söndag morgon och jag var JÄTTE trött när klockan ringde, sömnen har inte varit den bästa i veckan. Jag har en kropp som vaknar till så fort jag ställer mig upp och det gjorde den idag också. ”snooza” det finns inte i min värld, de är bara att stiga upp! En kort promenad med hunden Konyak som jag tar hand om den här helgen och sen en redig frukost, lägg på ett ägg på bilden =)

Sen bar det av mot Planet fitness för att springa ett långpass med Running Sweden. 2mil stog det på planeringen, jag har aldrig sprungit så långt så lite fjärilar i magen hade jag. Fick ett varmt välkomnande av Rubin Mcrae (han som driver Running Sweden tillsammans med Lisa Blomme) och de mer erfarna deltagarna pratade så gott om distanspassen så fjärilarna flög iväg. Vi delades in i grupper för olika tempon, jag hoppade på 5,15- 5,40min/km gruppen. Tillsammans sprang vi iväg mot Ursvik och jag njöt av att ha någon annan som höll tempo och riktning, bara få följa och njuta =)

Syftet med ett långpass är att få km i benen, du ska ligga på 70-75% av maxpuls och du ska inte vara helt slut när du är hemma igen. Självklart så kommer det att kännas i kroppen om du inte är en erfaren distanslöpare, men du ska känna att du skulle orka fortsätta springa.

Jag är duktig på att prata och det var så kul att få prata med dem i min grupp, alla hade de olika erfarenheter och målsättningar, jag tiggde dessutom lite tekniktips 😉 och helt plötsligt så hade vi sprungit 1,5 mil. Jag kände mig lätt som fjäder och hade massa energi, du vet när löpning är som allra bäst! Sista 5km började jag känna av mina fotleder och där får jag kanske skylla på skorna, inte riktigt van vid att springa så långt med Nike Free skor och det kanske jag inte ska göra heller. (Rubin tyckte inte heller det)

Min poäng är att gruppen gjorde rundan så fantastiskt skön och det var gruppdynamiken som fick mig att ta mig runt så pass smärtfritt! Det är så kul att få träna med andra människor, ibalnd får man peppa och stöta medan man vi d andra tillfällen får stöd och peppning. Ta med vänner, familj och kanske ovänner på ett träningspass, det kan bli riktigt lyckat! Att springa med människans bästa vän, hunden är också ett hett tips. Jag springer mycket snabbare när jag springer med henne, snabbdistanspassen är hon grym att ha med på! =)
<

Comments are closed.