Det är så lätt att hamna fel i sina tankar, dra på sig negativ energi och framförallt tappa motivationen om dina målsättningar är på tok för höga. Jag som konstant vistas i en miljö fylld att träningsfreak, som har tok ”rippade” kroppar, extremt rörliga kroppar, grymt starka kroppar och en är riktiga flåsmonsters… Självklart har vi dem som kan och har lite av allt de där, men just dem ser inte jag alltid. För de behöver inte visa sina resultat på IG eller Facebook, de behöver inte göra alla medvetna om att de går på någon form av diet. Utan de tar hand om sig själva, tränar bra, äter lagom och skrattar mycket.

Jag har ofta mål som jag vill uppnå, och för några år sedan var målet alltid att bli smalare, jag tränade för utseendets skull. Blev jag någonsin nöjd? Nej, det blev jag inte, för det fanns alltid någon kroppsdel som jag inte var nöjd med. Nådde jag mitt mål? Njae, 1:73 cm lång och 51kg… Jag var fortfarande inte nöjd. Efter några år i Helvetets ”ortorexi” så satte jag upp andra mål med träningen, det började med att jag tränade det jag tyckte var kul, vilket var gruppträning. Jag utbildade mig till Hälsoutvecklare och med mer kunskap om hur kroppen fungerade så började det även bli kul att träna på gymmet. Historien kan fortsätta i evigheter, det jag vill komma till är att det är viktigt att du sätter rimliga mål och att du har rimliga krav på dig själv, för annars är det så lätt att hamna i det negativa spåret.

Det tar tid att bygga styrka, det tar tid att bli rörligare och det krävs en massa psyke att träna och genomföra långlopp. Är du ärlig med din tid när du sätter upp dina mål? Jag tror att de allra flesta förstår hur mycket tid en tok ”rippad” kropp, en galet stark kropp, en fantastiskt flexibel kropp har lagt ner på just det, men samtidigt så tror jag inte att alla är införstådda i hur mycket tid och energi de lägger ner på att vara i just det tillståndet.

Jag har en del mål som jag tränar inför just nu, ett exempel är att jag vill lära mig att gå på händerna. Jag tränar mer eller mindre på det varje dag! Ibland i 2 minuter ibland i 30 minuter, det gäller att göra något du vill bli bra på regelbundet. Borde jag ha lärt mig det nu efter tre månader med regelbunden träning….ja det tycker jag, men det tycker tydligen inte min kropp, så jag får ge den mer tid. Jag tänker fanimej inte ge mig, det ska gå!

Med andra ord, hur mycket tid har du att förbruka till just din träning, är det rimligt med målet/målen du har satt upp? Behöver du ge dig mer tid eller behöver du sänka kraven i din målsättning?

Det ska vara kul och motiverande att träna! Hejja dig!