Ibland, eller faktiskt i många situationer, så är det huvudet som sätter stop för min prestation. Känner du igen dig? Prestationskrav, nervositet och fel tankar gör så att jag fysiskt inte kan prestera på topp. Jag får förhöjd puls, toaletten får galet många besök och jag tappar andningen, som oftast är så viktig för optimal prestation!

Jag har jobbat otroligt mycket på att hantera det här genom att sänka kraven, ta bort moment som gör att jag hela tiden mäter resultat/prestation t.ex pulsklockan i löpningen, klockan i vissa wodar m.m. Jag har jobbat med mina tankar och ständigt ifrågasätter jag mig ”varför gör jag det här?” Svaret lyder som oftast ”för att det är kul” för att det ska vara kul så måste jag ta bort kraven! Ingen lätt uppgift men det går framåt 🙂

Jag har därför anmält mig till OPEN i år, vilket är en 5 veckors kvaltävling inom Crossfit. Kval till Regionals, vilket skulle kunna översättas till EM. Som i sin tur är kval till Crossfit Games, VM! I OPEN får alla som anmäler sig tävla oavsett nivå och i år har deltagandet slagit alla rekord, det är inne med crossfit 😉 Varje torsdag så släpps helgens wod och du har till måndag kväll på dig att registera ditt resultat.

2014.1 var 10min AMRAP (as many rounds as posible)
30 dubbelhopp
15 Styrkeryck med 25kg
Mitt resultat 305 reps
Jag e galet nöjd!!!

Det tog mig 60minuter att sätta igång med wodden… 60 minuter av mentalträning, min puls låg på över 100slag i minuten och jag hade handsvett…Det är just därför jag är med i år, jag vet att jag inte ens är i närheten av de starkaste tjejerna, men med ett år till 2015 så ska jag utveckla min styrka! Nu är målet att lära mig hantera det mentala, att träna inför OPEN 2015. Vet ni vad, när jag väl bestämde mig för att sätta igång så släppte all form av handsvett och pulsen sjönk något. Jag visste redan innan att det här är min typ av wod, inga tunga vikter och fokus på flåset. Med grym coaching av min PT Felix och sjukt bra pepping från alla på boxen lyckades jag ta mig igenom de tio minutrarna på ett grymt fokuserat sätt. Jag är faktiskt imponerad av mig själv 🙂 Jag andades genom alla övningar, jag tog det lugnt när repet fastnade TRE gånger på DU i 5e varvet och jag gav inte upp när det var riktigt jävla jobbigt. Hejja mig!

På bilden ser ni Europas tjejer, helt galet att jag ligger där uppe ( ni behöver ju inte gå in på worldwide länken får då får ni leta låååångt ner i listan 😉 ) Det är dock 2,5 dygn kvar så jag antar att jag kommer halka ner lite, men det viktigaste var hur jag hanterade situationen ochtill nästa helg ska det inte behövas 60 minuter av mentalträning. Eller va fan, behövs det så tillåter jag mig att ta mig den tiden, det var ju det jag skulle träna på!

Vet ni, det va faktiskt jävligt roligt när jag väl satte igång!

Nu bär det av mot en vecka i Franska bergen för skidåkning och semester. Håller tummarna för att nästa wod inte är en massa ben!!!