A journey of a thousand miles begins with one single step

Jag vet inte vem det är som har sagt det här ursprungligen men det är en vis man eller kvinna, tycker jag. När jag gick min yogautbildning nu i september så kom det tillfällen då jag tvivlade på mig själv som yogini. Självförtroende och även min lust i yogan kunde gå som en berg-och- dalbana på en och samma dag. Mitt i en av dalarna så sa yoginin Sandra Pandevski ”a journey of a thousand miles begins with one single step”. Det tog ett tag innan jag hade översatt det, inte till svenska utan till vad just det citatet betydde för mig, där jag var just då.

Jag har inte gått och tänkt på det varje dag, men vid flera tillfällen har citatet dykt upp i mina rastlösa och tålamodslösa tillfällen. Det är ett fantastiskt bra budskap, iallafall till mig som vill kunna allt på en gång. Just på Yogautbildningen så fick det mig att ta ett steg tillbaka och faktiskt inse att jag inte kan vara komplett yogini efter utbildningen, det krävs erfarenhet och massa träning för att ens kalla sig yogini. Komplett blir nog ingen, det hoppas jag iallafall att ingen blir, förstå vad trist att komma till insikten att man inte kan bli bättre eller lära sig mera!

I min resa till att bli en crossfit atlet så får jag plocka fram det här citatet med mycket jämna mellanrum, typ varje dag när jag inser att jag inte är så stark som jag vill vara (och ibland tycker att jag borde vara!).

I min karriär som Funktionell fys- och rehabtränare, så har jag vid flera tillfällen insett att ”nu, nu tog jag ett steg till på vägen mot att bli ännu bättre” det är vid de tillfällena jag inser att jag älskar att jobba med det jag gör. Det bästa är att resan inte slutar vid tusen steg, inte just den här resan. Den resan kommer alltid att finnas då det alltid kommer att finnas mer att lära 🙂

Det jag vill säga med det här är att du ibland behöver stanna upp, ha tålamod och se även de små, små stegen till ditt mål. Jag kunde tex inte lyfta 50kg i clean& jerk för 4 veckor sedan, för 2 veckor sen gjorde jag det, imorgon kanske jag lyfter 51 kg. Det ni, det är ett kilo mer än innan! A babystep men ändå ett steg 🙂