Nu närmar sig semestrarna med stormsteg och många får panik inför bikini/badbyx formen…Klienter ringer och frågar om vi kan ”tokköra” i 2 veckor innan deras semester börjar, visst kan vi göra det men till vilket syfte då, svarar jag. För jag undrar vilken nytta gör det om du tänker ”tokköra” nu i 2 veckor för att sen släppa på allt? Visst kan det ha ett mentalt syfte, det känns bättre att gå på semester då för du har iallafall tränat hårt sista tiden. Sannolikheten att du får de resultaten du önskar är ganska liten, framförallt om du vill må bra under tiden.

Många tappar motivationen till träning i takt med att värmen och ljuset kommer, det är tungt att gå in på gymmet när det är 24 grader och sol ute…men min fråga till dig är: måste du gå in på gymmet för att träna? Vad innebär det att träna för dig? Träning behöver inte alltid vara i gruppträningssalen eller inne på gymmet, det behöver inte heller innebära att du måste ta i för kung och fosterland, må illa och känna att mjölksyran sprutar ut genom öronen. Träning är så mycket mer än så! Ta till vara på sommarens alla erbjudan till aktivitet och motion, kanske i sällskap av din kära familj eller vänner. Slå två smällar i en smäll!

Ta en längre och snabbare promenad med hunden din, det ger dig lugn och ro i själen och samtidigt motion för kroppen. Gå upp extra tidigt och njut av naturens alla dofter i gryningen =)

Avsluta promenaden med lite kroppsviktsövningar.

Armhävningar går att genomföra på otroligt många olika sätt, det ska bara göras! Smala, breda, inåtroterade händer, utåtroterade händer, en arm, med klapp, med sidoplanka o.s.v. Lek dig fram, det enda inte får göra är att köra samma armhävningar hela tiden, variation bygger starkare kroppar och framförallt ger det glädje! Utfall är en annan övning som är magiskt rolig att variera, testa i alla olika riktningar, med tyngder, rotationer o.s.v.
HOPPA!!! Våra kroppar gillar att hoppa, hoppa på två ben , ett ben, upp på något, ner från något, i sidled, i cirklar….JUST JUMP!

Å bjuder vädret upp till regn så varför inte rulla ut yogamattan, logga in på www.yogobe.com och ge dig själv egen tid på mattan! Eller kanske inte helt egen tid, sällskap på mattan uppskattas också 😉

Det jag vill säga dig är att, släpp inte allt på sommaren, utan din kropp och hälsa är minst lika viktig i juli som i mars och oktober! Tänk om, rör på dig, njut av en podcast samtidigt som du promenerar längs stranden istället för när du ligger i hängmattan.

Rör på dig och du får så mycket mer tillbaka av din kropp än om du är i konstant horisontal läge i solen!